În luna noiembrie Harun și Marea de Povești se joacă la teatrul Apollo111. 

harun

O călătorie pe cealaltă lună, luna numită Kahani (Poveste) care circulă prea repede pentru a fi detectată de pe pământ.

‘Harun și Marea de Povești’ este un spectacol multimedia la care vă așteptăm cu mic și mare la Apollo111 Teatrul. Harun intră în aventura Oceanului Șuvoielor de Povești și se luptă cu Tacatacii pentru a-l învinge ce Katham Șud, dușmanul poveștilor sfârșitul sfârștiurilor. Harun și marea de povești este un spectacol pentru copii și adulți fiind una dintre cele mai frumoase povești contemporane, inspirată de O mie și una de nopți.

O adaptare după romanul lui Salman Rushdie care a avut premeira pe Broadway și în West End, piesa este regizată deAlexandru Berceanu prezentată pentru prima dată în România. Vizualurile spectacolului au fost  realizate în cadrulAnimation Worksheep, ediția a 9-a de către o echipă de 20 de animatori sub coordoanrea lui Dan Panaitescu și Mihai Pacurar, trainerii în cadrul ediției a 9-a. În cadrul ateleierului studenți ai UNATC masteratul de animație, absolvenți precum și studenția altor facultăți sau proveniți din mediul independent au experiemntat pe durata a 4 săptămâni tehnici diferite de animație 2 D și stop motion.

Muzica live este perforamtă de Simona Strungaru,  pian, clape și sound effects și Sebastian Burneci, trompetă și sound effects.

Decorurile sunt  semnate de scenograful și artistul vizual Mihai Pacurar, costume realizate de Cristina Milea.

Salman Rushdie a scris romanul Harun și Marea de Povesti pentru fiul său de care a fost despărțit pentru o lungă perioadă. Romanul dezvăluie cu dragoste de tată în mod alegoric probelemele cele mai acute ale societății și ne face să visăm mai aproape la o lume așa cum ne-am dori să fie pentru copii noștri.

Distribuția spectacolului – Ionut NiculaeConrad MericofferGeorge RotaruAlexandra Laura BadeaVlad Basarabescu,Victor Țăpeanu și Ana Craciun Lambru – care a realizat  designul  păpușii Harun și coordonează mânuirea acesteia în timpul spectacolului .

Harun și Marea de Povești

Leave a comment