Privatopia, Sala ”Ileana Berlogea”, UNATC, 7 octombrie, ora 19.00

Despre noțiunea de Celălalt prezentare de Handan Ozbilgin, SUA 
Privatopia, piesa scrisă de dramaturgul grec Maria Efstathiadi, vorbește despre xenofobia în creștere în societatea modernă. În tradiția teatrului absurd, Efstathiadi face un portret brutal al comunităților închise. Anul trecut, piesa a fost jucată la Centrul de Artele Spectacolului La Guardia din New York, cu o distribuție internațională care includea actori din Grecia, Turcia, America, India, Columbia, Pakistan, în regia lui Handan Ozbilgin.
În prezentarea ei, regizoarea Handan Ozbilgin va discuta procesul creativ al transformării piesei în spectacol și aspectele lucrului cu o distribuție multi-națională; cum a abordat tema prezenței ”celuilalt” (tema alterității) din diferite perspective culturale și care au fost dificultățile întâlnite. Prezentarea – inclusă în programul Platformei Internaționale de Teatru București # 3 cu tema Celălalt/Migrație – se va încheia cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, pentru a da o șansă participanților să discute această temă.
Handan Ozbilgin lucrează ca regizoare independentă în New York și este Directoare Artistică Asociată a Centrului de Artele Spectacolului La Guardia. Handan a conceput și cultivat un program recunoscut și apreciat în cadrul LPAC, Programul de granturi LAB Space. Acum aflat în al 8-lea an de existență sub coordonarea ei, LAB Space a găzduit peste 70 de companii. Handan este și curatoarea și fondatoarea Festivalului Rough Draft (Primul Draft) și a programului Global Exchange.www.handanozbilgin.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s